Mitä tänne Bogotaan kuuluu – ja mites se espanjan kieli?

Heippa ja terveiset vuoristoisesta ja sateisesta Bogotasta! Kaikki hyvin toistaiseksi, pienestä jetlagista ja korkeasta ilma-alasta huolimatta.

Matkaa Etelä-Amerikkaan aloimme veljen kanssa suunnittelemaan hieman alle vuosi sitten. Silloin tavoitteena oli, että lähtiessä on kunnollisen matkakassan lisäksi vaelluskunto kohdillaan ja myös kohdemaan kieli hallussa. Espanjan kielen opetteluun tarkoitetut appit ladattiin ja suunniteltiin Serranonperheen tuotantokausien hankkimista kielen opettelun tueksi. Appit taisivat molemmat poistaa vielä saman illan aikana ja Serranonperheen tuotantokaudetkin jäivät hankkimatta. Vaikka into matkalle lähtemistä kohtaan vain kasvoi, motivaatio uuden kielen opetteluun laski kuin aasin häntä unohtuen lopulta kokonaan.

Vasta paria viikkoa ennen lähtöä, mummin lainatessa espanjan kielen sanakirjoja, ongelma tuli taas ilmi. Jotain olisi tehtävä, mutta missä välissä? Noh, ilmeisesti usko omaan kykyyn oppia uusia kieliä oli toisia viitteitä antavista kokemuksista huolimatta niin kova, että kielen opettelu alkoi vasta menomatkalla kohti Kolumbiaa.

Niin, että voiko espanjan kielen alkeet oppia hieman yli vuorokaudessa?

Tyypillisen lastentarhanopettajan tavoin, pistin kaiken tilanteen vaatiman luovuuden likoon, ja väsäsin meille mummin espanjan kielen fraasisanakirjaa apuna käyttäen espanja-suomi muistipelin omasta mielestäni oleellisista lauseista.

Anton taas latasi oikeasti hyvän espanjan kielen opetteluun tarkoitetun appin sekä Google Kääntäjästä espanjan kielen offlineen.

IMG_1064

IMG_1068

Kielen opettelun kannalta onneksemme lentomme Bogotaan eivät olleet suorat, vaan pehmennystä espanjankieliseen maailmaan astumiseen auttoi yön yli kestävä välilasku Madridissa.

Kerrankin päätimme olla menemättä sieltä mistä aita on matalin, ja sovimme yrittävämme kommunikoida espanjaksi aina kun mahdollista. Hyvin pieniä onnistumisen hetkiä lukuunottamatta olimme aivan kuutamolla, ei mitään hajua mistään tervehdysten vaihtamisen jälkeen. Apua! Oli siis todellisen tsemppauksen aika.

Vaikka kuinka olimme ennen lentoa harjoitelleet tervehdyksiin, eksymistilanteisiin ja rahaan liittyviä fraaseja, ei mikään ollut (jäänyt päähän) valmistanut meitä lentokoneessa odottavaan koitokseen: maahantuloilmoituksen tekoon espanjan kielellä. Siinä hikikarpalot otsalla Google Kääntäjän sekä koneen henkilökunnan lähes olemattomalla avustuksella koeteltiin päätellä mitä meiltä kysyttiin ja mitä tulisi vastata. Orastava paniikki alkoi iskeä: vielä ei oltu edes koko Etelä-Amerikan mantereella ja jo nyt ollaan näin pulassa. Ihme jos näillä papereilla pääsisi koko Kolumbiaan.

IMG_1069

No päästiinhän me. Kaiken kukkuraksi selvittiin lentokentältä hostelliinkin hienolla espanjan ja englannin sekoituksella, jota myös taksikuski meille puhui haha.

Hostellilla meitä odotti kiinalaista ruokaa, olihan kiinalaisen ruoan iltamat menossa. Kattoterassilla oli salsatunti käynnissä ja sairaan hieno näkymä yli kaupungin. Nyt tällä hetkellä odottelen aamupalaa ja sen jälkeen alkavaa joogatuntia. Ei voisi asiat täällä olla paljoakaan paremmin.

IMG_1074IMG_1075

Kielen opiskelu meillä vielä jatkuu. Luotetaan siihen, että kun on vaan pakko selvitä vieraalla kielellä, niin kyllä sitä oppii. Eiköhän me nyt muutamassa kuukaudessa ne espanjan alkeet saada haltuun.

10 comments

 1. FAMMO MATKALLA · 10 kesäkuun, 2018

  No kyllä ne alkeet nyt muutamassa kuukaudessa saa haltuun. Oletteko Kolumbiassa niin kauan? Sateista oli Bogotassa silloinkin kun minä siellä kävin (ei toki koko aikaa) ja minullakin vähän takerteli se espanjan kieli, mutta hyvin selvittiin.

  Tykkää

  • hakunamalife · 10 kesäkuun, 2018

   Kolumbiassa ollaan muutaman viikon, sitten matka jatkuu Panamaan ja Peruun ja lopuksi Rioon, josta on lennot suomeen😊 hyvin täällä on juu selvitty vaikka espanja vähän takkuileekin!

   Tykkää

 2. Merja / Merjan matkassa · 15 kesäkuun, 2018

  Kyllä se espanjan taito karttuu viikkojen kuluessa. Minä innostuin espanjasta melkein 10 vuotta sitten ja kaikenlaisilla kursseilla sitä opiskellut vuosien varrella. Kaikista tehokkaimmat tunnit oli aikuislukion iltakursseilla. Töitä piti tehdä mutta olihan se palkitsevaa kun tenteistä alkoi tippumaan hyviä numeroita. Tsemppiä teille ja puhukaa niin paljon espanjaa kun mahdollista 🙂 Bogotasta en olekaan tainnut ennen postauksia lukea. Nauttikaa, mutta olkaa varovaisia! Ei ole niitä maailman turvallisempia maita, kuten tiedätte. Peru on ihana, kiva kuulla mitä te tykkäätte.

  Tykkää

  • hakunamalife · 15 kesäkuun, 2018

   Juu niinhän se karttuu! Nyt vasta vähän päälle viikon matkustaneena espanjan kieli on kohentunut niin että jo perustilanteissa pärjää😊 me niin nautitaan, kiitos!

   Tykkää

 3. Sannahof // Unelmamaja · 15 kesäkuun, 2018

  Se on ihan mieletön tunne, kun huomaa, että alkaakin pärjätä uudella kielellä. Hurjasti tsemppiä espanjan opetteluun ja turvallista sekä nautinnollista reissua! 🙂

  Tykkää

 4. Anna-Katri / Adalmina's Adventures · 16 kesäkuun, 2018

  Varmasti muutamassa kuukaudessa kieli alkaa luonnistua, kun on siellä paikan päällä espanjankielen ympäröimänä. 🙂 Ihanaa reissua teille!

  Tykkää

  • hakunamalife · 16 kesäkuun, 2018

   Kiitos!!😊 nyt jo vähän yli viikossa oppinu niin paljon ni eiköhän se siitä!

   Tykkää

 5. brix777 · 18 lokakuun, 2018

  Teillä on hyvä asenne kielenopiskeluun, siis vain puhuessa ihmisten kanssa oppii puhumaan ihmisten kanssa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s