Paratiisi keskellä viidakkoa

Nyt se paratiisi on löytynyt! Siis, katsokaa nyt näitä maisemia.

IMG_1933 (2)

IMG_1945 (2)

IMG_1971 (2)

IMG_1952 (2)

IMG_1848 (2)

Lost and Found hostelli sijaitsee keskellä viidakkoa, vuorten kupeessa, noin kolmen tunnin bussimatkan päässä Bocas del Torosta. Hostelliin päästäkseen on vaellettava vartin verran viidakon pikkupoluilla. Vaellus on helppo ja matkan varrella olevat tsemppauskyltit pitävät matkaajan polullaan sekä antavat toivoa perille pääsystä kaikkien painavien matkatavaroiden kanssa.

Viidakko ja vuoristo tarjoavat lukuisia vaellusmahdollisuuksia, eikä hostelliltakaan tekeminen lopu.

Me päätimme kokeilla leikkimielistä aarrejahtia viidakossa. Ajatuksena oli vihjeiden perusteella suunnistaa paikasta toiseen. Vaellus kesti koko päivän eikä todellakaan ollut helpoimmasta päästä. Päästäkseen ylös- tai alaspäin liejuisilla viidakkopoluilla oli käytettävä monipuolisesti tasapainoa, ketteryyttä, kaikkia kehosta löytyviä lihaksia sekä ennen kaikkea tahdonvoimaa.

IMG_1864 (2)

IMG_1859 (2)

IMG_1907 (2)

IMG_1857 (2)

IMG_1874 (2)

IMG_1877 (2)

IMG_1880 (2)

Me hukkasimme vihjeet jo aika varhaisessa vaiheessa, mutta jatkoimme silti merkityn vaellusreitin loppuun. Välillä kiipeilimme ihan tarzanina joen varressa, välillä taas harkitsimme laskevamme peppumäkeä mudasta liukkaita polkuja alaspäin. Hetkittäin olimme ihan täynnä energiaa ja elämäniloa, toisinaan taas energia loppui ihan täysin, turhautti vain ja itketti. Toisin sanoen unohdimme taas kerran ottaa kunnon eväät.

IMG_1896 (2)

IMG_1904 (2)

IMG_1914 (2)

IMG_1921 (2)

IMG_1925 (2)

Ensimmäisenä iltana en ollut tajunnut miten suihku toimii ja otin elämäni kylmimmän suihkun, noin koko viidakon ötökkäkirjon vilistellessä kylpyhuoneen seinillä ja lattialla. Aarrejahdin jälkeen saadessani tietää lämminvesihanan mystisen sijainnin, ja huomatessani suihkutilan olevan tyhjä myös muista viidakon asukkaista, olisin voinut itkeä onnesta ja helpotuksesta. Niin pieniä asioita, jotka kylmissään, nälkäsenä ja litimärkänä tuntuvat maailman suurimmilta.

Nyt, jo seuraavassa kohteessa, avaan ensimmäistä kertaa hostellilta ostamani romaanin. Romaani on ilmeisesti psykologinen kauhutarina, joka sijoittuu juurikin Panaman muiden reppureissauskohteiden lisäksi hostelliimme sekä aarrejahdin varrella nähtyihin paikkoihin.

7 comments

 1. Maiju · 22 heinäkuun, 2018

  Tuliko missään vaiheessa eläinkohtaamisia, tai pelottiko/mietityttikö viidakon faunan läsnäolo?

  Tykkää

  • Elsa · 22 heinäkuun, 2018

   No juu voi kyllä mietitytti😂 ötököistä pelotti se kun ei yhtään tiennyt onko joku myrkyllinen. Mitään suurempia eläinkohtaamisia ei tullut, pelkäsin niin paljon mahdollisia puissa ja puskissa vaanivia käärmeitä etten hirveästi yrittänytkään mitään bongailla😂😂 apinoiden ääniä kuului kyllä paljon!

   Tykkää

 2. Frida Ingrid - Ikimatkalla · 22 heinäkuun, 2018

  Tunnelmallinen paikka varmasti! 🙂 Mää en kyllä kestä yhtään mitään ötököitä pyörimässä majoituspaikassa… 😀 Guatemalassakin sain kauheen pakkomielteen skorpioneista ja tungin aina pyyhkeen oven eteen ikään kuin tiivisteeksi, ettei ne yön aikana tuu sieltä mun kimppuun. Jotkut torakat ja isot hämyrit ihan ehdoton nou-nou. Et aika kova muikkeli oot kun tollasen ötökkäsuihkun uskalsit ottaa! 😀

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  Tykkää

  • Elsa · 22 heinäkuun, 2018

   Haha😂 joo mä en sinänsä mitään ötököitä pelkää, mutta oli se inhottavaa kun ne lenteli ympäri ja törmäili muhun. Suihkun jälkeen kapaloin itteni peittoihin ja tein sarongista turbaanin niin, että vain nenä näkyy, jotteivat ötökät pääse nukkuessa yllättämään. Seuraavat pari yötä meni paaljon rennommin 😂

   Tykkää

 3. Sandra / Terveiset päiväntasaajalta · 28 heinäkuun, 2018

  Onpa upeat maisemat! Ja hauskoja nuo tsemppaus viestit sekä aarteenetsintä 🙂

  Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: KATSAUS TOISEEN REISSUKUUKAUTEEN | Hakunamalife
 5. Päivitysilmoitus: Katastrofaalinen täsmäisku Cameron Highlandsiin | Hakunamalife

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s