TEKNOFESTARIT SACRED VALLEYSSÄ

Perjantain ja lauantain välisenä yönä lupailtiin kuunpimennystä. Sacred Valleyn tapaisessa Inkojen historiallisessa paikassa kuunpimennys on iso juttu. Sacred Valleyssä järjestettiin siis kuunpimennyksen kunniaksi monenlaisia hengellisiä tapahtumia: hengellisen musiikin festarit, joogaa, meditaatiota ja vaikka ja mitä.

IMG_2105 (2)

IMG_2101

Ja sitten oli yksi vähemmän hengellinen tapahtuma, johon me jotenkin eksyttiin. Moonlight Experience oli 21 tunnin mikrofestivaali. Festivaali, jossa tekno/trance/psytrance musiikki ei sammu hetkeksikään.

Vaikka kyseinen musiikkityyli ei edusta kummankaan meistä mieltymyksiä, päätimme ottaa kutsun vastaan, kun uusi israelilainen kaverimme pyysi meitä mukaan. Löysimme myös halvan vuokrateltan, jossa voisimme nukkua festariyön. Rinkat jätettiin Cuscoon, mukaan pakattiin vain lämpimiä vaatteita ja hyvää festarimieltä.

Saavuimme festareille, paikallisen päiväkodin pihalle, suomalaisen täsmällisesti tapahtuman ilmoitettuun aloitusaikaan. Järjestäjät olivat taas tyypillisessä Etelä-Amerikan ajassa, koko juttu oli siis vielä alkutekijöissään. Anton ja israelilainen kaverimme auttoivat järjestäjiä tapahtumapaikan rakentamisessa, minä taas lastentarhanopettajana hoidin paikallisten lasten viihdyttämisen. Ensimmäiset tunnit menivät siis hippaa leikkien, pallotellen, Antonille jekkuja tehden ja ilman kunnollista yhteistä kieltä toisiimme tutustuen.

IMG_2108 (2)

IMG_2111 (2)

Illan hämärtyessä lapset lähtivät koteihinsa ja festarit alkoivat. Aloitimme myös teltan kasaamisen. Ihan vain huomataksemme, että meille vuokratun teltan sisä- ja pääliteltta olivat eriparia. Luovia ratkaisuja ja viritelmiä koitettiin reilusti yli tunnin verran, ennen kuin eräs argentiinalainen tyttö keksi ratkaisun. Teltta saatiin jotenkuten pystyyn ja meidänkin ilta aluilleen.

IMG_2124 (2)

IMG_2115 (2)

IMG_2135 (2)

Meidän ilta meni rennosti nuotiolla istuskellen ja uusiin ihmisiin tutustuen. Tapasimme jopa yhden hollantilaisen, joka on tulossa syksyllä Suomeen vaihtoon. Syötiin kaikki yhdessä salmiakkeja ja juotiin olutta sekä rommikolaa. Tanssimassa ei käyty kertaakaan.

Olin ehkä hieman jännittänyt teltassa nukkumista. En muuten, sillä rakastan telttailua, mutta koska täällä on yöt ovat todella kylmiä ja minulla ei ollut kunnon varusteita. Anton kuitenkin ihanasti suostui jakamaan makuupussinsa, vilteistä ja pyyhkeistä saatiin makuualustat ja repuista tyynyt. Muistan nukahtaneeni Harry Potter soundtrackista tehdyn teknoversion tahtiin, ja nukuin olosuhteisiin nähden todella hyvin pitkälle aamuun asti.

Aamulla heräsin kuumuuteen, ja kömpiessäni ulos teltasta huomasin ihmisten tanssivan vielä teknobiittien tahtiin. Meininki oli melkein surullisen hurjan näköistä. Kuulin etukäteen, että tämän tyyppisillä festareilla huumeita liikkuu jonkin verran, ja olinkin varautunut näkemään eri kunnoissa olevia ihmisiä. Illalla sitä ei huomannut oikeastaan mitenkään, sillä seurassa missä istuttiin niitä ei näkynyt. Aamulla taas tilanne oli toinen kun vain hurjimmat olivat vielä pystyssä. Me lähdimme vähin äänin etsimään bussia takaisin Cuscoon.

IMG_2144 (2)

Vaikka festarit eivät olleet ihan sitä mihin me ollaan totuttu, oli tapahtuma kuitenkin kokemuksena hauska ja uniikki. Harvoin sitä pääsee Inkojen pyhässä paikassa festaroimaan. Lisäksi telttailu teki kokemuksesta vieläkin hullumman. Niin sitä taas poistuttiin omalta mukavuusalueelta ja hyvin selvittiin.

5 comments

 1. Päivitysilmoitus: TEKEMISTÄ CUSCOSSA | Hakunamalife
 2. Ne Tammelat · elokuu 2, 2018

  Varmasti erikoinen ja erilainen kokemus. Omat korvat eivät välttämättä kestäisi teknojumputusta yön yli, mutta metallifestareilla käyn mielelläni ulkomailla. Metallifanit ovat enemmän alkoholin kuin huumeiden perään ja yleensä hevikansan kesken tunnelma on erittäin leppoisa 🙂

  Tykkää

  • Elsa · elokuu 2, 2018

   Voi olla, että se olisi enemmän munkin juttu😁😁

   Tykkää

 3. valkkis · elokuu 5, 2018

  Varmasti mieleenpainuva kokemus!

  Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: KATSAUS TOISEEN REISSUKUUKAUTEEN | Hakunamalife

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s