KUULUMISIA SEKÄ VALMISTAUTUMISTA EVEREST BASE CAMP TREKILLE

Kotiinpaluu on sujunut niin vauhdikkaasti, että koko blogitouhu on hetkellisesti jäänyt sivummalle. On ollut mökkireissua, rapujuhlia, synttäreitä, töitä, kiipeilyä ja muita menoja. Päivät ovat täyttyneet seuraavaan reissuun valmistumisesta niin kuntoilujen, kuin myös omien töppäilyjen selvittelyjen merkeissä. Olen taas nimittäin onnistunut huolettomalla asenteellani aiheuttamaan itselleni harmaita hiuksia oikein huolella. Kaiken tämän lisäksi, kun on ollut paluu raskaaseen työelämään (ok, muutama hassu työpäivä, mutta raskasta silti) niin olen ollut ihan pyörällä päästäni. Hyvin onnellinen, mutta pyörällä kuitenkin.

68455201-C7BF-44F7-A47F-8ACE83CB2147

img_2972

Seuraavaksi matkasuunnitelmissa on siis Nepali ja Mount Everest Base Camp vaellus. Toisin sanoen lähden toteuttamaan yhtä elämäni suurimmista unelmista.

Koko kiinnostus Mount Everestiä kohtaan lähti nähtyäni vuorella vuonna 1996 tapahtuneesta katastrofista kertovan elokuvan. Tämä maailman korkein vuori lumosi minut täysin jylhine maisemineen, vaaroineen ja traagisine tarinoineen. Loppujen lopuksi käytin lähes koko vapaa-aikani erilaisia dokumentteja ja videoklippejä katsellen tai tarinoita ja teoriaa lukien. Jos en katsonut tai lukenut jotain Mount Everestiin liittyvää, hehkutin ainakin näitä juttuja kenelle tahansa joka erehtyi kuuntelemaan. Taisin olla aika raskasta seuraa, tai ainakin totaalisen koukussa, jos ei muuta.

Koska Mount Everestin huipulle minulla ei ole täysin kokemattomana, melko rahattomana, ei turhauttavissa tilanteissa mitenkään erityisen kypsästi käyttäytyvänä eikä varsinkaan ilman pienintäkään vuorikiipeilykokemusta mitään asiaa, on vuoren perusleiri 5364 metrin korkeudessa paras paikka, johon voin tällä hetkellä päästä.

Varasin siis matkan noin puoli vuotta sitten täynnä jännitystä ja itseluottamusta. Olin lukenut pinterestistä, että kuka tahansa peruskunnossa oleva pystyy kyseiseen parin viikon pituiseen vaellukseen. Koskaan en ollut kuitenkaan vielä kunnolla vaeltanut tai korkeilla vuorilla oleillut, joten oikeastaan en tiennyt yhtään mihin ryhdyn. Toivottomana optimistina kuitenkin uskoin pärjääväni, no probleemos taas vaan.

Perun vuoristossa aikaa viettäessä paniikki valtasi mieleni. Punossa, noin 4000 metrissä, henki hieverissä ylämäkeä kävellessäni tajusin, että matkastani ei tulisi helppo. Taistellessani viikkoa myöhemmin Machu Picchulle vieviä portaita ylöspäin tajusin matkan olevan mahdollisesti jopa mahdottomuus. Ainakin kuntoa on saatava reippaasti ylöspäin ja nälkäkiukkua sekä turhautumista opittava hallitsemaan paremmin. El Mökön olisi parempi pysyä tulevalla matkalla visusti piilossa.

Kuntoa on nyt sitten kohotettu niin työmatkoilla kuin Turun ja kotikaupunkini, Paraisten, välisillä pyöräteillä. Lihaskuntoa on treenattu boulderkiipeilyn sekä salitreenin merkeissä. Monet itkupotkuraivarit on vedetty, kun toisin kuin ennen Etelä-Amerikkaa, voimat eivät aluksi riittäneet edes helpoimpiin ratoihin ja korkeanpaikankammo sekä paniikki iski, kun jalat olivat noin metrin patjan yläpuolella. Paljon on näistä hetkistä opittu ja eteenpäin on menty. Onneksi vielä on parisen viikkoa harjoittelua jäljellä.

img_3015

img_3050

Tällä hetkellä kaikki järjestelyt ovat vielä kesken, mutta suunnittelun puolesta homma alkaa olla niin paketissa, kuin vain mahdollista. Vaikka kriisejä ja pienimuotoisia hermoromahduksia varmasti asian tiimoilta vielä tulee, on mieleni vallannut nyt outo tyyneys. Olen henkisellä tasolla jo valmis matkaan suurta unelmaani toteuttamaan ja suomalaisella sisulla tietä kohti perusleiriä taistelemaan. Myöhemmin sitten nähdään, kuinka pitkälle näillä eväillä pääsee. Jos on vinkkejä Nepaliin, Everest Base Campiin, vuoristokunnon kohottamiseen, vaeltamiseen yleensä tai mihinkään muuhun liittyen, ottaisin ne enemmän kuin mielelläni vastaan.

12 comments

 1. Frida Ingrid - Ikimatkalla · 17 syyskuun, 2018

  On kyllä niin hurjaa, että oot tonne lähdössä! 😀 Noin raskasta vaellusta varten oikeasti pitääkin varmaan säntillisesti parantaa sitä kuntoa, ettei joudu jättämään matkaa kesken – vai onko se edes mahdollista? Jos alkaa väsyttään, niin pyydät vain päästä jonkun reppariin. 😀 Tsemppiä loppurutistukseen ennen varsinaista rutistusta!

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid

  Tykkää

  • Elsa · 17 syyskuun, 2018

   Hahaha ihana repparivinkki❤️😂 kai se keskenki voi jäädä, mutta varmaan enemmän vuoristotaudin kuin kunnon loppumisen takia, tai kohta se nähdään mikä on mahdollista ja mikä ei 😂 kiitos paljon tsempeistä!☺️

   Tykkää

 2. Sofia · 17 syyskuun, 2018

  Huikean kuuloinen seikkailu, ja varmasti myös haastava kaikesta valmistautumisesta huolimatta! Jo sisukkuudella pääsee kuitenkin pitkälle. 🙂 Tsemppiä ja oikein ihanaa unelmien matkaa!

  Tykkää

 3. Suvi / Suvin matkassa · 18 syyskuun, 2018

  Kuulostaa niin upealta! Tämä on ollut myös mun unelma, ja olen päättänyt toteuttaa sen viimeistään kun täytän 40 (en siis vielä muutamiin vuosiin). Jään seuraamaan sun postauksia aiheesta, hyvää matkaa!!

  Tykkää

  • Elsa · 18 syyskuun, 2018

   Kiitos paljon ja tsemppiä myös oman unelman toteuttamiseen silloin kun se on ajankohtaista😊

   Tykkää

 4. sandranenonen · 20 syyskuun, 2018

  Aivan upea juttu ja suunnitelma! Tuossa on yhden ison unelman toteutuminen, ja luen mielelläni lisää, miten matka loppujen lopuksi meni. Kuulisin myös mielelläni, miten varustauduit matkalla: kuntoilu, varusteet, hinnat yms.. Tsemppiä tosi paljon!

  Tykkää

  • Elsa · 20 syyskuun, 2018

   Kiitos tsempeistä ja alanpas heti tuommoista postausta hahmottelemaan!😊

   Tykkää

 5. Mimmu / 666places · 21 syyskuun, 2018

  Sä oot ihan kunnon Mount Everest fani sitten!! Kuulostaa upealle ja aika hurjallekkin suunnitelmalle!!
  Muakin kiinnostaa kuulla kustannuksista, tämmönen reissu vie aikamoisen summan rahaa?! Toki ei pakko heittää tarkkaa summaa, jos et halua.

  Jos on mahis vetää crossatrainerillä niin se on loistavaa liikuntaa, jossa pystyy säätämään eri vastuksia!
  Toki normi pyöräily toimii hyvin myös (siis ei semmonen sunnuntain pyöräily vaan esim monipuolinen maastoilu). Erilaiset kävelylenkit esim jalkapainoilla tuo monipuolisuutta treeniin, siinä nyt muutama äkkiä mieleen tullut.
  Tsemppiä reissuun!!!

  Tykkää

  • Elsa · 21 syyskuun, 2018

   Kiitos tosi paljon vinkeistä ja tsempeistä!!😊 muistaakseni maksoi 1400 euroa kun vaelluksen varasin. Suht kallis siis, mutta kun siihen kuuluu maan sisäiset lennot (2), majoitukset (14yötä) sekä oppaat ja kantajat niin ei mun mielestä ole liian paha😊 Ajattelin tehdä tarkempaa postausta budjetista yms vielä myöhemmin😊

   Tykkää

 6. Merja / Merjan matkassa · 21 syyskuun, 2018

  Aah, mäkin haluan Everestin BC:lle. Nepalissa olen käynyt kerran, mutta silloin tehtiin vain reiluun 3000 metriin menevä Poon Hill vaellus. Jos haluat lukea siitä, niin täältä löytyy http://www.rantapallo.fi/merjanmatkassa/category/nepal/ Kannattaa tehdä pitkiä kävelylenkkejä reppu selässä, porrastreeniä ja sali on myös hyvää harjoitusta. Vaeltaminen on kevyempää ja mukavampaa kun on kuntoa alla. Onhan sulla hyvät vaelluskengät? Ne on tärkeät ja että on sisäänajetut ennen matkaa. Hyvät sukat myös, niin ei tuu rakkoja. Jään seurailee teidän matkaa 🙂

  Tykkää

  • Elsa · 21 syyskuun, 2018

   Pitää käydä lukemassa, kiitos jälleen kerran😊 oonkin nyt tehnyt kaikkia noita ja toivottavasti jotain tulostakin tullut😁 Vaelluskengät on hyvät ja olleet käytössä ensin Etelä-Amerikassa ja nyt lähes päivittäin täällä Suomessa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s